Kroens historie

Sallingsund Færgekro ligger skønt ved det oprindelige gamle færgeleje på Mors.
Siden oldtiden har der været færgedrift over Sallingsund - mellem Pinen i Salling og Plagen på Mors, hvor et færgehus ved Sallingsund er nævnt helt tilbage til år 1695-96.

Færgeoverfarten

Siden oldtiden har der været færgedrift over Sallingsund mellem Pinen i Salling og Plagen på Mors. Overfarten fik disse navne, fordi det var en pine og en plage at komme over fjorden for de rejsende. Indtil 1873 foregik overfarten i åbne både med garvede rorkarle ved årene.

 

Herefter flyttede overfarten til Nykøbing – Glyngøre.

 

I 1923 startede en ny guldalder for Pinen og Plagen, idet “Motorfolkets Færge” blev etableret med et par rappe færger- naturligvis kaldt “Pinen” og Plagen”. Sallingsundbroen blev bygget i årerne 1973-78. Indvielsen af broen i 1978 satte punktum for et stykke spændende egns- og færgehistorie.

 

Med den nye bro startede en ny æra i egnens historie.

Den gamle Sallingsund Færgekro

I umindelige tider har der været færgekro ved Sallingsund for at gøre ventetiden bekvem og for at beværte og huse de rejsende. Helt tilbage til 1695-96 er et færgehus ved Sallingsund nævnt. I 1767 fik kroen sit kongelige privilegium.

 

Den gamle kro, som i dag ligger ved Sallingsund Camping, fungerede som kro i årene 1855-1938.

Sallingsund Færgekro i dag

Den nuværende kro blev indviet i 1938 og lever i dag op til kravene som 3-stjernet hotel. Men vigtigst af alt – den hyggelige stil og atmosfære er bevaret.

Sallingsund Færgekro ligger skønt ved det storslåede naturområde Legind Bjerge. Skov og fjord omgiver kroen, der er nærmeste nabo til Jesperhus Blomsterpark.

I 1974 blev et nyt anneks med 34 værelser indviet, og der er opført 7 luksus hotelhytter, så kroen i dag har 47  værelser/hotelhytter, heraf 2 juniorsuiter og 1 suite. Kroen er kendt for altid at være flot dekoreret med blomster og kunst.

KONTAKT OS

+45 97 72 00 88 eller info@sfkro.dk